dimarts, 24 de desembre del 2013

Ahir van enterrar la Victòria de Salavert

Vídua de Ramon Font, mare del Joan Maria i de l'Anselm i àvia de la Montse i la Cristina, abans d'ahir diumenge, 20 de desembre de 2013, va morir a Prats, Victòria Pons i Serra. Tenia 84 anys i la recordo perquè va ajudar molt a la mare a cuidar l'àvia Montserrat els anys que va estar malalta. Era una bona dona, discreta i responsable, i a casa ens ha entristit la seva mort. La van enterrar ahir al cementiri de Santa Maria de Merlès, municipi en una casa del qual, Salavert, va nèixer. Les seves nétes han escrit al recordatori: "Tot ha anat molt ràpid. Ahir encara ens escalfaves el cor amb les teves paraules de tendresa, saviesa i experiència.
Ens has cuidat, ens has ensenyat i sempre ens has fet costat. Una gran persona, així eres tu iaia."
La foto és de desembre de 1989 i està tirada en la carnisseria de Cal Pey un dia en que la clienta de la mare era la Victòria de Salavert.


dijous, 12 de desembre del 2013

QUART TRAILER del vídeo de la 38a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya


http://www.tvlf.cat/wtv/index.php?mapa=defecto&accion=ejecutar
CLIQUEU LA FOTO PER VEURE EL VÍDEO (2'59"). Foto: pey.cat
El vídeo dura 2' 59" i inclou imatges del sopar de germanor que es va fer al camp de futbol municipal (1.900 comensals) amb una selecció d'imatges dels voluntaris coent botifarres, repartint teca i rebent l'aplaudiment que tots els assistents van dedicar-los). També inclou imatges del multitudinari ball de cloendaEl VÍDEO SENCER el podreu veure demà divendres (13/12/2013) a partir de dos quarts de 10 del vespre a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès. La organització de la projecció va a càrrec dels Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès i tant l'entrada com el refrigeri (que se servirà al final de l'acte) són gratuïts.

dimecres, 11 de desembre del 2013

TERCER TRAILER del vídeo de la 38a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

 

http://www.tvlf.cat/wtv/index.php?mapa=defecto&accion=ejecutar
El fragment dura 2' 39" i inclou imatges de les colles ballant en alguns indrets del poble (plaça de Cal Xiquet) i també imatges de la tornada de l'expedició cap a la zona esportiva en acabar les actuacions.
El VÍDEO SENCER el podreu veure demà divendres (13/12/2013) a partir de dos quarts de 10 del vespre a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès. La organització de la projecció va a càrrec dels Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès i tant l'entrada com el refrigeri que se servirà al final de l'acte són gratuïts.
Demà dijous (05/12/2013) penjarem al Facebook i al pey.cat el quart i últim trailer del vídeo de la 38a Trobada amb diversos moments del sopar de comiat i del ball de fi de festa que es van fer al camp de futbol municipal.

dimarts, 10 de desembre del 2013

SEGON TRAILER del vídeo de la 38a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

 

http://www.tvlf.cat/wtv/index.php?mapa=defecto&accion=ejecutar
El fragment dura 2' 45" i inclou imatges de les taules del sopar parades, de les 58 colles (103 grups) sortint de les instal.lacions de l'IES Castell del Quer, on es van vestir amb la indumentària bastonera, i també imatges de la baixada de tota l'expedició (1.767 bastoners i músics + guies/voluntaris + acompanynats) cap al poble.
El VÍDEO SENCER el podreu veure el divendres (13/12/2013) a partir de dos quarts de 10 del vespre a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès. La organització de la projecció va a càrrec dels Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès i tant l'entrada com el refrigeri que se servirà al final de l'acte són gratuïts.
Demà dimecres (04/12/2013) penjarem al Facebook i al pey.cat el tercer trailer amb fragments d'algunes de les ballades de les diferents colles diversos indrets del poble i demà passat, dijous, el quart i últim (imatges del sopar i del ball).

dilluns, 9 de desembre del 2013

PRIMER TRAILER del vídeo de la 38a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya celebrada a Prats el 6 de juliol de 2013

http://www.tvlf.cat/wtv/index.php?mapa=defecto&accion=ejecutar

El fragment dura 2' 39" i inclou imatges dels preparatius de les taules i de l'esmorzar de voluntaris i col.laboradors que es va fer de a la zona esportiva municipal, de 9 a 10 del matí.
El VÍDEO SENCER de la 38a Trobada el podreu veure aquest divendres (13/12/2013) a partir de dos quarts de 10 del vespre a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès. La organització de la projecció va a càrrec dels Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès i tant l'entrada com el refrigeri que se servirà en acabar l'acte són gratuïts.
Demà dimarts (03/12/2013) penjarem al Facebook i al pey.cat el segon trailer amb un fragment de la baixada de colles cap al poble. Dimecres, el tercer trailer (balls) i el dijous, el quart i últim (sopar). 

dissabte, 7 de desembre del 2013

Els Bastoners Estelladors projectaran el vídeo de la 38a Trobada Nacional, divendres vinent, a la Polivalent

Aspecte que oferia la recta del camp de futbol de Prats, el dissabte 6 de juliol de 2013amb motiu de la 38 Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. (Foto: pey.cat)
La projecció, gratuïta i oberta a tothom, començarà a 2/4 de 10 del vespre. Inclourà un recull d'imatges de la Trobada de l'any 1988 (es va fer a Prats fa 25 anys) i seguirà amb el vídeo de la 38a Trobada Nacional també celebrada a Prats l'estiu passat, el 6 de juliol de 2013. L'acte acabarà amb un refrigeri pels assistents.
El vídeo de la 38a Trobada dura gairebé una hora i mostra un seguiment cronol.lògic de la Trobada. Arranca amb imatges dels preparatius a la zona esportiva, l’esmorzar de voluntaris i col.laboradors i segueix amb imatges de l’arribada de les colles (58 colles i 103 grups), la ballada multitudinària pels carrers del poble (1.767 bastoners i músics) i el sopar de germanor (1.900 comensals) al camp de futbol municipal.
D'acord amb Els Bastoners Estalladors hem seleccionat QUATRE fragments del vídeo (duren entre 2' 30" i 3' cadascun) que penjarem al Facebook i al pey.cat els quatre dies anteriors a la projecció:
-Dilluns, 9 de desembre: Fragment 1 (Muntatge taules i esmorzar. Durada: 2' 39").
-Dimarts, 10 de desembre: Fragment 2 (Baixada de les colles cap al poble. Durada: 2' 45").
-Dimecres, 11 de desembre: Fragment 3 (Ballada pels carrers. Durada: 2' 39").
-Dijous, 12 de desembre: Fragment 4 (Sopar i ball. Durada: 2' 59").