dimecres, 6 de maig del 2009

És Prats?

A la pàgina 128 del llibre "Caminant pel Lluçanès" d' Ignasi Forcada i Víctor Gay de l'editorial Pòrtic Guies (que ja tenia però que he rellegit en regalar-me'l un amic per Sant Jordi) surt publicada aquesta fotografia aèria de Prats que m'ha fet rumiar. El peu de foto ho diu ben clar "Vista aèria de Prats de Lluçanès" però, és Prats? I si ho és, des de quina banda està tirada la foto? Aconseguiu orientar-vos? La solució, d'aquí a un parell o tres de dies si no l'avança abans algun iniciat.
Clicant les fotos podreu ampliar-les
Publicant la foto correctament (no com apareix al llibre) ja s'identifica el poble i també es veu que la imatge ja te uns quants anys. A la banda esquerra de la carretera de Manresa només hi ha construït el garatge del Beget i tampoc hi ha el xalet on actualment viu el Xavier Montanyà. Ben be al davant de l'hort de Cal Pelut semblaria que estaven a punt de començar els pisos als baixos dels quals ara hi ha els cotxes Opel dels germans Besa. Al costat de la casa de la vídua del Manel d' Escrigues (al cap d'amunt del carrer de Vic) tampoc hi ha cap edificació i es veu be que al davant estan construïnt una casa just al costat de la del Quico de la Fonda. Al carrer Sant Jordi, a part de la païssa on ara hi ha l' Hotelet, tampoc es veuen cases construïdes.
Aquestes observacions segur que ens ajudaran a concretar l'any en que va ser tirada la foto. Ajuts a comentaris. L'ÚLTIM COMUNICANT (ANÒNIM) DIU QUE LA FOTO HA D'HAVER ESTAT TIRADA ENTRE 1.977 i 1.979. (llegiu el raonament a comentaris)

17 comentaris:

Pere V ha dit...

Peius:
Diria que és a l'inrevés. S'ha de mirar en un mirall i ja la veurem correcta. Abans amb les diapositives passava sovint.
L'edifici de Mobles Blanqué es pujant al Passeig a l'esquerra i no a la dreta com en la foto.

Pol Asensi ha dit...

diria que es a sobre lurdes pero cal dir que es el reves peque si la fas gran surt inversa o alguna cosa

jordiluqe73 ha dit...

veig q ya an dit la soluciooo! al principi no lentenia pass! pero despres de mirarmo un parell de vegades am el meu germa em vist q estava a linrevess!

Jordi Pey ha dit...

Agraït per la teva comunicació, Pol. Ja tens localitzat el gos de Pecanins? Hauríem de fer una foto de l'Albert i el gos asseguts en una pala enlairada de tractor. Tu t'encarregues de la producció, jo la disparo i la publiquem signada per tots dos. Què et sembla?

Jordi Pey ha dit...

Agraït per la teva comunicació, Jordi. M'agrada la foto que tens penjada del Custo. És el teu gos?

Pol Asensi ha dit...

ei Jordi

no no, encara no se com es diu el gos. M'agrada la idea, ja ho intentere tirar endevant i anart-ho comunicant
fins un altre

Isaac Peraire ha dit...

Iep!

Em sembla que aquesta foto és tirada d'abans que nasqués... és a dir, més de 24 anys casi segur.

Apa, esperarem la solució de l'any amb candaletes!

Isaac

Anònim ha dit...

Diria que és a sobre de cal obradors (la de l'esquerra). Ha canviat mol no?

Xavier ha dit...

Hola Jordi,
molt curios, es ven be com un mirall. Ens ho hem mirat una estona i diriem que està tirada sobre l'altura del cementiri,
Xavier i Carme, de Cal Janet

Anònim ha dit...

Al passeig ja estan edificats els pisos del Blanquè, Els de sobre la Caixa de Pensions...peró falta la Caixa de Manresa, construïda el 1979, per tant la data de la fotografia estaría situada entre 1977 i 1979

Jordi Pey ha dit...

Molt agraït per la teva informació comunicant anònim. Vius al passeig? Ets banquer? Abrasu.

Jordi Pey ha dit...

Gràcies per la vostra comunicació, Xavier i Carme. Per cert, Janet és un diminutiu de Joan o un sinònim de cavallista? Salutacions cordials.

Pradenc obervador ha dit...

Efectivament, la foto es dels anys 1977 - 1979. Al Cr. de Vic es construeix la casa del Pere Codina, no hi ha ni la fabrica del Víctor Sanjuan actual Ausa a la carretera de Pinós, ni tan sols el carrer del Bruc. Al passeig tampoc hi han els pisos de Cal Siller construits l'any 1980. I a la reforma s'està construint l'edifici Pedra Dreta (1977-1979)

Jordi Pey ha dit...

Molt agraït pel comentari i enhorabona per observacions tan precises. No sabrieu pas el nom del pilot de l'avioneta? Salutacions cordials.

Pol Asensi ha dit...

Jordi!!

noves notices, de dolentes i de vones

el gos de la foto de l'Albert Orriols de Pequenins es diu Xarlot pero avui m'ha dit que ja està mort. Diu que li sembla bona idea i ja trobariem solocions

fins una altre!

Jordi Pey ha dit...

Hola Pol. Si el Xarlot és mort, ja no podem 'repetir' la foto. Llàstima. T'agraeixo el teu interès.
Com va el ball de saló? Tens parella femenina? Per què no muntem una exhibició, la gravem i la pengem al bloc? Què et sembla?
Cordials.

DOLORS ha dit...

Puc dirte que està feta per el voltants de Sant Joan, perquè es veu la coberta de la pista de cotxes de xoc a la plaça de Cal Xiquet.