dijous, 19 de juliol del 2012

Imatges de l'incendi des de Prats, La Muntada, Olost, Sant Feliu Sasserra i La Torre d'Oristà.

L'incendi ha començat als volts de les 5 de la tarda a la zona d' Els Clapers, al terme d'Avinyó, i ha avançant ràpidament en direcció nord cap a Sant Feliu Sasserra (zona del serrat de la Rovira) i cap a Prats de Lluçanès per la ubaga d' El Blanquer. Un canvi en la direcció del vent per allà als volts de les 8 de la tarda ha fet que el foc girés sobre si mateix i tornés per on havia vingut, seguint actiu i amb una franja descontrolada en el moment d'escriure aquesta crònica, les 12 de la nit. Una seixantena de dotacions terrestres del cos d'emergències de Bombers i vint mitjans aeris (aquests darrers s'han retirat poc abans de fer-se fosc) segueixen treballant en les tasques d'extinció en les que també han col.laborat molts efectius ADF vinguts d'arreu de Catalunya. Els bombers han demanat als pagesos que llaurin els camps contigus a la zona de l'incendi. Els Mossos d'Esquadra han informat que com a mesura de precaució s'han desallotjat algunes masies de la zona de risc, entre elles, les de Pahonelles i Sant Nazari. També s'han tancat al trànsit, i en els dos sentits de la marxa (a les 10 del vespre encara ho estaven) les carreteres B431 i B433. El foc no ha afectat cap vivenda, ni de Sant Feliu, ni de Prats. Clicant la fotografia veureu 5' d'imatges de l'incendi des de varis indrets: Prats, La Muntada, Olost, La Torre d'Orista i Sant Feliu on s'ha muntat el dispositiu que coordina l'extinció. La superfície cremada supera les 300 hectàrees. La fotografia, tirada a La Torre d'Oristà a quarts de vuit del vespre, és de la Maria Pey. Podeu fer aportacions a aquesta informació publicant-les als comentaris.

3 comentaris:

David ha dit...

A hores d'ara, les 12 del matí del dia després, el foc està estabilitzat però segueix actiu amb la col·laboració d'una 70 de dotacions de bombers i 8 mitjans aeris, així com més de 200 voluntaris de les ADF.

El foc ha calcinat unes 360 Ha de conreu i bosc.

Ahir a la 1 de la nit ambdues carreteres seguien tallades. A hores d'ara, les 12 del migdia, la de la Torre està oberta mentre que la de Sant Feliu segueix tancada.

Gràcies per el vídeo. És d'un gran valor i ensenya, prou bé, el neguit i la resposta, sempre potent, de la gent del territori.

Anònim ha dit...

Anims a tothom i força.

Fernando Camas ha dit...

Tinc una caravana al Camping Riera Merles. I aixo fa molt de mal a la comarca i als seus paissatges i boscos. Desde aqui mandar una empenta a aquella gent que treballa amb la extincio del foc. Força i mes força. Gracies