dijous, 26 de febrer del 2015

Mor el constructor pradenc Domènec Serra i Tarradellas (Mingo Campaner)

Domènec Serra al 2005 (esquerra) i enfilat en una bastida, als anys 70. En la part inferior 
dreta, el logotip de l'empresa. (Fotos cedides per la família)
Diumenge passat, 22 de febrer de 2015, va morir a Vic el Mingo Campaner. Tenia 91 anys i des de finals dels anys 90 era vídu de la també pradenca Dolors Fàbregas de Cal Català. D'una família molt coneguda de Prats (el seu pare fou campaner de l'església parroquial) el Mingo va ser un dels contructors amb més feina al poble als anys 60, 70 i 80. Seves són moltes de les edificacions que es van fer a Prats durant aquests anys. A la seva empresa (Construccions Serra) hi van treballar professionals del sector tan recordats com el Serafí de Cal Baló (amb qui feu societat), Marià Fàbregas (Mariano Català), Antoni Cornellas (Ton Caseta), Jaume Torrescasana (mestre de Salcelles), Pere Costa (Llavoret), José Chávez, Cesáreo Gil (Cèsar) o Martí Mercadal de Sant Feliu Sasserra, per citar-ne alguns dels més antics, tots ells ja traspassats, excepte el Martí. També hi van treballar professionals encara en actiu com el Josep Fusté (de Cal Bernat), el Mingo Vilà (Puigferrat), el Josep Vilà Valls (del Grau), el Marcel.lí Berengueras (el Cel.lí de Cal Tano) i, naturalment, el seu fill Xavier Serra i Fàbregas, constructor com el pare -és qui duu l'empresa en l'actualitat- i fotògraf. El Mingo Campaner va fer teatre amb el grup "Art i Joventut" i també va ser un destacat pessebrista. També va ser regidor municipal (CiU) en l'equip de govern de l'alcalde Ramon Vall i Ciuró (Baget). El Mingo deixa dos néts, Robert, ex-futbolista del FC Pradenc, i Laura, estudiant. Domènec Serra tenia una única germana, Lola, esposa del Ton Caseta. La missa exequial va ser el dilluns, 23 de febrer a les 4 de la tarda, a la parròquia, i l'enterrament al cementiri municipal va ser tot seguit. Podeu fer aportacions a aquesta informació publicant-les als comentaris.

2 comentaris:

JORDI PEY TOMÀS ha dit...

Em diu el meu pare que amb el Mingo Campaner també hi havien treballat el Serafí de Cal Baló (amb qui va fer societat), el mestre de Salcelles (Jaume Torrescasana) i el Josep Fusté de Cal Bernat. Ja ho he afegit a la informació. El nom i cognom del mestre de Salcelles me'l passa el Pere Vila de Cal Siller.

Pere V ha dit...

Efectivament. El Mingo era un home cordial. El recordo a l'ajuntament que malgrat seure ell al banc del govern i jo al de l'oposició, quan coincidíem en algún acte, sempre tenia un comentari amable cap a nosaltres. També quan es va morir el pare, va venir a acompanar-me en el sentiment amb llàgrimes als ulls i dient que havíen estat molt amics. I sí que ho havíen estat. A casa sempre es parlava que quan el pare presentave obres de teatre al concurs de "La Farandula" a Sabadell hi havía anat alguna vegada amb el Mingo darrera la seva moto per la carretera de Prats a Sabadell.