diumenge, 23 de gener del 2011

Francesc Noguera, el Quico de la Fonda, pradenc homenatjat en l'edició 2010 de la Festa Major de Sant Vicenç.

Francesc Noguera Pedrals de 73 anys (el Quico de la Fonda) ha estat el personatge homenatjat en l'edició 2010 de la Festa Major de Sant Vicenç de Prats de Lluçanès.
L'alcalde Lluís Vila va anunciar-ho a l'Ajuntament el divendres 21 de gener en la presentació del magnífic pregó de l'escriptor Ramon Erra (de Cal Penyora de Santa Eulàlia de Puigoriol) al que en qualitat de primer acte institucional ja van assistir Francesc Noguera i la seva esposa Teresa Pey Rafart.
La imatge que acompanya aquesta informació és de l'endemà dissabte quan comitiva, dansaires i públic després d' assistir a l' Ofici solemne a l'església de Sant Vicenç es van dirigir cap a la Plaça Vella on, com és tradició, alcalde i homenatjat van entrar de la ma de les dues capdanseres del ball de La Trencadansa que es va ballar a continuació.
Els dansaires d'enguany foren Màrius Gorchs-Lídia Rocadembosch (capdansers) Rosa Vilà-Bassel Traboulsi, Alba Cornellas-David Berengueras, Anna Blanqué-Bernat Conill, Jordi Fusté-Núria Cribillés (capdansers) Mònica Vilamú-Pep Martín, Mariona Sanjuan-Oriol Sanjuan, Natàlia Sanjuan-Xavi Roset. La interpretació musical va anar a càrrec de l'orquestra Amoga dirigida pel pradenc Arnau Cirera.
Els gegants de Prats Vicenç i Àgata que també van ballar sortint d'Ofici i abans i després de La Trencadansa portaven penjada al coll una inscripció de suport al membre de la colla Carles Costa Sala de 17 anys que s'està recuperant d'un greu accident de trànsit. La Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç són una organització del grup "Dansa i Tradició" de Prats.

CLICAR per veure el vídeo (durada: 4'24") Per veure aquest mateix vídeo amb molta més qualitat CLIQUEU AQUÍ

6 comentaris:

Isaac Peraire ha dit...

Ei, la relació de balladors:

Màrius Gorchs - Lídia Rocadembosch
Rosa Vilà - Bassel Traboulsi
Alba Cornellas - David Berengueras
Anna Blanqué - Bernat Conill

Jordi Fusté - Núria Vivet
Mònica Vilamú - Pep Martín
Mariona Sanjuan - Oriol Sanjuan
Natàlia Sanjuan - Xavi Roset

Un bon vídeo. Una abraçada!

Isaac

JORDI PEY TOMÀS ha dit...

Moltes gràcies, Isaac. Tu sempre tan ràpid!

JORDI PEY TOMÀS ha dit...

Roser Reixach del grup "Dansa i Tradició" m'envia aquest correu que reprodueixo amb una petició que naturalment serà atesa i dues rectificacions que ja estan fetes. Gràcies, també, Roser per estar tan atenta.

Hola Jordi!
He mirat el teu bloc sobre la Trencadansa. Ens agradaria que ens poguessis donar una còpia de la filmació per a l’arxiu del grup.
Sobre els noms, hi ha un error, no és Núria VIvet sinó Núria Cribillés Vivet. I quant als capdansers, no són parelles de casats, sinó simplement capdansers, que poden ser casats o no, encara que habitualment ara ho siguin.
Roser Reixach

Isaac Peraire ha dit...

Ostres! És veritat... ai si ho veu el Jaume! (pare de la Núria, i destacat graller de Sant Bartomeu del Grau!!) demano disculpes!! hehe

Anònim ha dit...

Poques persones es mereixen més aquest títol honorific que otorga el poble de Prats que el Quico, el meu pare, la millor persona que mai coneixeré!
Jordi.

Anònim ha dit...

:)