diumenge, 6 de febrer del 2011

Cremen la senyera del campanar

El meu proveidor d'informacions, Pere V, em fa arribar un correu electrònic de la pradenca RR (Roser Reixach) explicant la befa que ha patit la senyera del campanar aquesta passada nit. El reprodueixo íntegrament.
"Ahir , 5 de febrer, es recordava a Prats de Lluçanès l’incendi que patí el poble el 5 de febrer del 1714 per part de les tropes de Felip Vè, i del qual resultaren cremades gran part de les cases que hi havia. Malgrat això els pradencs se’n van saber sortir i al cap de cent anys eren ja una de les poblacions més grans del Lluçanès. Per recordar aquest fet cada any tothom pot pujar al campanar a tocar les campanes i s’engalanen els balcons amb senyeres. També el mossèn penja una llarga senyera que surt de dalt del campanar.
Aquest matí, cap a quarts de set, segons han dit uns veïns, algú ha incendiat aquesta senyera i les flames han anat pujant fins cremar-la tota. La gent de Prats es mostrava indignada i més pel significat que té aquesta diada a la vila. Per aquest motiu crec que és bo que doneu a conèixer aquests fets. Perquè ens sentim d’alguna manera altra vegada agredits, en uns moments que Catalunya torna a ser atacada pels de sempre i per altres que s’hi afegeixen.
Ens en tornarem a sortir, com vàrem fer els pradencs el 1714."

5 comentaris:

Isaac Peraire ha dit...

Completament d'acord amb aquestes paraules de la Roser.

ENS EN TORNAREM A SORTIR!

Ferran Vila ha dit...

Bon dia Jordi, E-notícies (http://mes-edicions.e-noticies.cat/osona/cremen-una-senyera-a-prats-de-llucanes-49747.html)i Nació Digital (http://www.naciodigital.cat/noticia/22164/cremen/senyera/prats/llucanes)han parlat sobre aquesta notícia, és interessant veure els comentaris... gràcies per publicar-ho!

Anònim ha dit...

Ospa, un Rolls Royce (RR) a Prats, quin luxe!

Anònim ha dit...

perdoneu, això no implica un delicte greu i una condemna, com ocorregué amb la crema de la foto del rei???

Ruben ha dit...

De malparits, el món n'és ple.

I contestant a fessolsandnaps, has de tenir en compte que això depèn molt de qui s'ho miri... si aquesta bandera hagués tingut només 3 franges o una foto del Froilan, ara mateix ja hi hauria detinguts i gent esperant judici...