divendres, 30 de maig del 2008

Jocs de cucanya a la festa del barri dels Llangardaixos de Prats (any, 1999)


CLICAR PER VEURE EL VÍDEO (4' 13")

Aquest dimecres volia enregistrar uns planos de la festa del barri dels Llangardaixos, el meu, però va ploure i els organitzadors (el Pep Peraire m'ho va fer saber personalment) van decidir ajornar-la fins dimecres vinent. Però com que no sé si el proper dimecres podré ser-hi m'ha semblat oportú publicar aquestes imatges de la mateixa festa però de 1999 en les que hi surt gairebé tota la canalla del barri amb 9 anys menys. El vídeo comença amb la trencada de l'olla dels més grans, segueix amb l'enfarinada i acaba amb la trencada de l'olla dels més petits, molt entretinguda perquè els organitzadors (entre ells el Màrius Gorchs i l'Abelart Plans) els ho posaven fàcil a l'hora de deixar-los-hi arribar amb el bastó. No us perdeu l'enfarinada del Guillem Bou, ni el plano del Pep Bartrons donant berenar a la seva filla Maria, ni la trencada de la última olla, una autèntica escena d'intriga cinematogràfica.

Avís del blocaire:
El fet que bona part de l'acció passi amb la casa de Cal Pelut de fons pot ferir la sensibilitat d' internautes nostàlgics i polititzats.

Clicant a COMENTARIS (just aquí sota) podreu publicar una opinió (signada o anònima) sobre aquest vídeo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Jordi!!!

Entrenyable vídeo. Aquesta mateixa setmana he escrit al meu bloc sobre les festes dels barris (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/94513), i aquesta filmació no fa més que corroborar que cal mantenir-les, i potenciar-les.

Dimecres vinent, com bé dius, segurament es farà. I trencar l'olla sí, s'haurà d'anar a fer a una altra banda. Sobre això de ferir les sensiblitats, estic convençuts que hi ha 'convergents' que els fereix, i 'esquerranosos' que ni els va ni els ve.

Crec que Cal Pelut no és qüestió de política. Bé, tampoc cal remenar més el tema, suposo.

Gràcies, però, per anar fer-nos partíceps d'imatges que són fantàstiques. (Perusa, Salles, etc...).

Una abraçada

Isaac