dimecres, 14 de maig de 2008

El nou camp de futbol de Prats amb gespa artificial s'inaugurarà l'onze de setembre

Ja han començat les obres que culminaran amb la col·locació de gespa artificial al terreny de joc
del camp de futbol municipal de Prats. De moment -i fins que no s'acabi la lliga a mitjan juny- els treballs es concentren en rebaixar la zona de darrera la porteria del Grau, així com en fer el sanejament i compactat de l’obra a càrrec de l'empresa local Graves i Excavacions Castellot, SA.
En aquesta primera fase (la segona s'adjudicarà abans de Sant Joan) està previst corregir l’actual desnivell del camp, molt pronunciat en la meitat més pròxima a la piscina, i construir uns dipòsits que permetran emmagatzemar 60.000 litres d’aigua pluvial. Una reserva que permetrà regar la gespa, abans i a la mitja part de cada partit per tal d'evitar que els jugadors es puguin danyar la pell en caure o rossolar sobre el material acríl.lic.
La inauguració està prevista pel dia 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i com a principal novetat destaca l'entrada al recinte que serà pel carrer d'Amadeu Garreta, entre les piscines i les escoles. Una mesura presa per raons de seguretat -el trànsit de la carretera desaconsella mantenir l’entrada actual- i de viabilitat atès l’ampli estacionament de l’escola, buit el caps de setmana.
Una altra novetat serà la grada que es construirà darrera de la porteria de dalt i també les banquetes que ocuparan la banda contrària a l'actual.
La superfície útil del terreny de joc mantindrà les actuals mides reglamentàries de 100 X 58 metres però incorporarà una distància de seguretat d’un metre i mig a cada lateral i de dos metres i mig a cada porteria. Uns marges que obligaran a desplaçar les marques del camp uns 8 metres en direcció a l’Esqueixada i a retallar la grada lateral.
Aquesta distància guanyada entre les piscines i el camp de futbol permetrà, d’una banda (prenent una mica de terreny a la piscina) allotjar els ja esmentats dipòsits d’aigua -aniran al còrner que toca a la carretera, on hi ha els àrbres- i de l’altra construir en un futur proper uns nous vestidors que en diferents espais encabiran usuaris tant del camp de futbol, com de les piscines municipals.
Al perímetre del terreny de joc hi aniran sis aspersors gegants, quatre a les cantonades i dos al mig (un a cada banda) i a més del camp pròpiament dit està previst marcar transversalment dos espais de futbol 7 amb quatre porteries plegables que no s’hauran de transportar.
La instal·lació estrenarà un marcador electrònic i anirà envoltada (a la banda de la carretera i als gols) d’uns protectors de filat de sis metres d’alçada que impediran que les pilotes surtin a l’exterior.
El pressupost total de l’obra és d’uns 400.000 euros (uns 66 milions de les antigues pessetes), 250.000 dels quals ja els ha rebut l’Ajuntament d’una subvenció del PUOSC. El consistori espera rebre’n 110.000 més de la Conselleria d’Esports de la Generalitat i per a la resta està ultimant les vies de finançament.
A més de la ja citada empresa local Graves i Excavacions Castellot SA, col.laborarà en l'execució l'empresa especialitzada Witty Stryx Sports de Barcelona.
L'obra respon al compromís que va adquirir en les passades eleccions municipals l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Prats (CiU).
El nombre de fitxes que actualment mou el FC Pradenc cada temporada supera amb escreix les dues-centes.

Clicant a COMENTARIS (just aquí sota) podreu publicar una opinió (signada o anònima) sobre aquesta informació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El FCPradenc se merece estas nuevas instalaciones - Llevan muchos años currando - Visca FCP.

Manel Bartrons ha dit...

Jordi, crec que tindrem de montar un partit de futbol + costellada, i aixi podrem probar aquesta nova gespa artificial.

Gràcies per la detallada informació.

una abraçada des del carrer dels Llims !!!!

manel

Anònim ha dit...

thanks, jorge.
I think, this club is very important.

Anònim ha dit...

Molt bona idea això del videoblog...