divendres, 27 d’abril del 2012

L' Institut de Prats participa en un projecte educatiu internacional.

El projecte es diu Comenius i te per objectiu reforçar la dimensió europea en el camp educatiu i promoure la mobilitat i la cooperació entre centres escolars.
Hi participen deu instituts europeus seguint un programa d'activitats que sota el títol "Caminar i aprendre" combina educació física, cultura i tradicions així com relacions socials (els alumnes convieuen cinc dies a casa d'un company d'un altre país) i perfeccionament de l'anglès que és la segona (o tercera) llengua dels alumnes dels instituts apuntats al projecte.
L'IES Castell del Quer de Prats és el representant de Catalunya en el projecte i juntament amb ell hi participen escoles de la República Txeca, Turquia, Xipre i Lituània (alumnes d'aquests quatre països són els que aquesta setmana han vingut al Lluçanès), Itàlia, Bulgària, Estònia, Hongria i Rumania. Van acollir alumnes a casa seva unes vint-i-cinc famíles d'estudiants de primer curs de batxillerat de l' Institut (nois i noies de 16 i 17 anys) i l'arribada a Prats de les quatre expedicions mencionades va ser el diumenge 22 d'abril, a la tarda. Cada dia de la setmana han seguit un programa diferent d'activitats amb caminades per indrets destacats del Lluçanès (Olost, Sant Feliu, Oristà, Lluçà i Merlès), una sortida a Vic el dia de Sant Jordi i una excursió a l' Empordà-Costa Brava el dia abans de marxar. Els alumnes del Lluçanès que han acollit companys extrangers els tornaran la visita al llarg de 2012 i 2013, seguint en el país escollit un programa d'activitats similar al que han fet aquí. Clicant la fotografia que acompanya la informació veureu un vídeo de 4' amb fotos de cadascuna de les jornades i imatges de la recepció que l' alcalde de Prats, Lluís Vila i el Director general de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig van oferir a l'expedició. Podeu fer aportacions a aquesta informació publicant-les als comentaris.